HTML

meta

Gimme a light man!

Friss topikok

Linkblog

Csak hogy tudd

2008.05.27. 16:58 :: meta

Petőfi

    (Zárójelben, gyerekek, a holnapi felmérés, nem kell megijedni, az ugye szellősen lesz, bekezdésekben lesz, a legjobb tudásod adod. Értem?)

    Most pedig beszéljünk Petőfiről. Negatív festést alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a juhnyáj hiányát rád bízza, hoty mit kezdesz vele. Értem? A csendet is rád bízza. Nem nem-lét, csak hiány. Télélmény.
    Enélkül, gyerekem, bármily szomorú, semmit nem tudsz a versről. Ide figyelj! Van itt egy megszemélyesítés, igen, aztán egy robosztus metafora, végül az egész meg van hintve szimpla jellemzésekkel, pölö, amikor a lenyugvó Napot egy országából kiűzött királyhoz hasonlítja a költő. Ezeket értelmezzed, és majd hasznosítsad. Enélkül ugyanis nincs művészet, értem? A karácsonyi ajándékod sem tudod kibontani balta, láncfűrész, kalapács nélkül, igaz? Tágul már a látótér, kérem...?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meta.blog.hu/api/trackback/id/tr84490422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása