HTML

meta

Gimme a light man!

Friss topikok

Linkblog

Hördülés az iskolapadban

2008.05.21. 16:34 :: meta

Emberi mivoltunktól fosztódunk meg azonáltal, miképp a tanárúrnők viselkednek, imhol lekezelően, néhol semmibe véve azon szándékunkat, hogy a tanár-diák viszonyt szeretnénk mostani állapotiból jobbá emelni. S ne kérdezz, s ne válaszolj, mert urambocsá' tolakodásnak vétetik, s megtorlatik valamely formában, legyen az szó vagy írás. Ha próbálkozást vélsz is felfedezni a tanerő által, hát állj ahhoz kétségekkel, s láss a dolog velejibe, hogy netán ne te ess arcodra. S miként Árpád felhozá minket kárpát szent bércére, nem hiszem, hogy ez volt vagyon első mondata:
- Pedellusoknak szabályba iratik, tízből kilencnek parasztnak lenni kötelező, a maradék egyet meg áldja meg az Isten.

Kiváltképp azon állítással nem értünk egyet, mely szerint a tanár egy képzeletbeli, önkényből fölállított rangdobogón magasabb, s egyszersmint előkelőbb helyet foglal el egyéb embertársinál, így a nebulóknál is.
S ne csodálkozzék senki emberfia azon, hogy temérdek história szóla pedellusok túlkapásiról a híradóban, de kiegyenlítvén a mérleget, néhány tanárverő sötétbőrű fiatalasszonyról vagy férfiúról is szó esik, csakhogy elfeledjük a tényeket. Hozzunk hát ellenpéldát, s a nép felejt!
S a törvény rendkívüli szigorral jára el eme nebulók ügyében, az önvédelmezést és stresszt - ki tudja miért- közveszélynek kikiáltva, ezzel elkeseredettségüket növelve, s serkentve a nebulók abbéli meggyőződését, hogy a katedrán túlra igazságnak és emberségnek még csak a lágy fuvallatja sem jut el. Így képezi az állam államelleneseit, kik tán szebb motívumot is alkothattak volna a vezetés és a polgárok ún. "egységét" jelképező, de valójában torz mandalájába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meta.blog.hu/api/trackback/id/tr52480742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása